БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за поръчки над 50 лв.

Продавача на омраза

21.11.2019 09:46:47

Продавача на омраза

Омраза - много интензивно чувство на неприемане, отхвърляне, избягване и желание за наказание и/или унищожение на обекти, хора или социални ситуации, които приемаме като токсични и вредни за нас. В емоционалният спектър е комбинация от гняв и отвращение, като е по-близо до отвращението.

Поради някои функционални особености на мозъка ни, колкото сме по-емоционално ангажирани, толкова по-ниско интелигентни сме. Иначе казано - колкото по-възбудени сме, толкова по-тъпи сме. А омразата, с нейната висока интензивност като преживяване, лесно ни прави не особенно умни и ни кара да предприемаме действия за нараняване/избягване на обекта на омраза, дори и това да е против нашите собствени интереси.

И продавачите на омраза знаят това. И лесно продават стоката си. В света на възрастните тези продавачи се наричат политици, идеолози, лидери, религиозни водачи, инфлуенсъри (пази, Боже!) и какви ли не други глашатаи на отрицанието.

Всичко това не ви звучи като тема за детска книга?

За съжаление, децата също се сблъскват с това постоянно. В техния свят продавачите на омраза са интригантите, онези, които печелят от настройването на едни деца срещу други. Печелят власт, признание, близост, внимание и т.н. Това е валутата, с която децата търгуват - свързаността им с другите.

Стигаме до рекламното съобщение и повода за това словоизлияние :)


"Продавача на омраза" цели да помогне на децата да разпознават тези ситуации и да им портиводействат успешно. А как става това - ще видите в книгата, която ще излезе от печат в началото на декември.

Предстои още информация по темата!

Слави Стоев

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Нови книги

Нови книги

Продавача на омраза

Продавача на омраза

Омраза - много интензивно чувство на неприемане, отхвърляне, избягване и желание за наказание и/или унищожение на обекти, хора или социални ситуации, които Омраза - много интензивно чувство на неприемане, отхвърляне, избягване и желание за наказание и/или унищожение на обекти, хора или социални ситуации, които 2019-11-21T09:49:16+02:00 Продавача на омраза

<p><span style="font-size: 12pt;">Омраза - много интензивно чувство на неприемане, отхвърляне, избягване и желание за наказание и/или унищожение на обекти, хора или социални ситуации, които прие<span class="text_exposed_show">маме като токсични и вредни за нас. В емоционалният спектър е комбинация от гняв и отвращение, като е по-близо до отвращението.</span></span></p> <div class="text_exposed_show"> <p><span style="font-size: 12pt;">Поради някои функционални особености на мозъка ни, колкото сме по-емоционално ангажирани, толкова по-ниско интелигентни сме. Иначе казано - колкото по-възбудени сме, толкова по-тъпи сме. А омразата, с нейната висока интензивност като преживяване, лесно ни прави не особенно умни и ни кара да предприемаме действия за нараняване/избягване на обекта на омраза, дори и това да е против нашите собствени интереси.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">И продавачите на омраза знаят това. И лесно продават стоката си. В света на възрастните тези продавачи се наричат политици, идеолози, лидери, религиозни водачи, инфлуенсъри (пази, Боже!) и какви ли не други глашатаи на отрицанието.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Всичко това не ви звучи като тема за детска книга?</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">За съжаление, децата също се сблъскват с това постоянно. В техния свят продавачите на омраза са интригантите, онези, които печелят от настройването на едни деца срещу други. Печелят власт, признание, близост, внимание и т.н. Това е валутата, с която децата търгуват - свързаността им с другите.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Стигаме до рекламното съобщение и повода за това словоизлияние :)</span></p> <p><br /><span style="font-size: 12pt;">"Продавача на омраза" цели да помогне на децата да разпознават тези ситуации и да им портиводействат успешно. А как става това - ще видите в книгата, която ще излезе от печат в началото на декември.</span></p> <p><span style="font-size: 12pt;">Предстои още информация по темата!</span></p> <p><span style="font-size: 16px;">Слави Стоев</span></p> </div>

, , ,
Сравнение на продукти

Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки